Na verhuizing sloten vervangen door slotenmaker

Verhuizen is hoe dan ook een complexe zaak, maar wel een met een leuk resultaat - je beschikt immers over je eigen, compleet nieuwe woning! Niettemin is het van groot belang dat je enkele maatregelen neemt op het vlak van veiligheid en privacy en één van die maatregelen is het vervangen van de sloten van je nieuwe woning.

Waarom zou je dat nu precies moeten doen en waarom zou je hiervoor op een specialist moet vertrouwen? Beide vragen verdienen een duidelijk antwoord en dat kan het onderstaande overzicht je bieden!

Waarom je sloten laten vervangen na een verhuis?

De belangrijkste reden waarom je de sloten van je nieuwe woning zou moeten laten vervangen, is veiligheid. In bepaalde gevallen gebeurt het immers dat de vorige eigenaar met opzet een sleutel heeft meegenomen, zodat die zelfs als het jouw woning is nog altijd binnen kan.

Geen aanvaardbare situatie, maar het gebeurt. Extra veiligheidsmaatregelen nemen is dan ook belangrijk als je de privacy en veiligheid van je eigendom wil verzekeren. Je sloten laten vervangen garandeert dat niemand in je huis binnen kan - ook de vorige eigenaar niet.

Het belang van een professionele ingreep door een slotenmaker

Het spreekt voor zich dat je van optimale beveiliging en privacy wil genieten in je woning. Een goed slot dat stevig is en lang meegaat is hierbij essentieel. Laat je je nieuwe sloten door een specialist plaatsen, dan ben je er zeker van dat je woning optimaal is beveiligd tegen zowel de vorige eigenaar als inbrekers!

Lees hier meer over Oude sloten laten vervangen bij verhuizing.

Neem het zekere voor het onzekere bij je nieuwe woning!

Niet enkel de vorige eigenaar kan echter over een sleutel van je woning beschikken. Eigenlijk weet je als nieuwe eigenaar helemaal niet wie een sleutel tot je eigendom heeft en dat is nog een reden te meer om je sloten te laten vervangen. Daarbij is het gewoon altijd een goed idee om nieuwe sloten te laten plaatsen door een specialist als de huidige sloten al oud en versleten zijn.

Als je je afvraagt wat het laten plaatsen van nieuwe sloten je gaat kosten, dan is er geen reden tot paniek. In veel gevallen volstaat het immers om enkel de cilinder van het slot te laten vervangen en niet het hele slot. Deze laatste optie is immers heel wat kostelijker dan de eerste bij een gespecialiseerd slotenmaker - en het resultaat is nagenoeg hetzelfde (tenzij er natuurlijk iets aan het slot als geheel scheelt)!